Opdrachtgever:
Buitink Technology, Duiven
Projectomschrijving
Het kantorencomplex Westraven is eigendom van Rijksvastgoed Bedrijf (RVB) en in gebruik door Rijkswaterstaat (RWS). Het gebouw bestaat uit laag en hoogbouw. De circa 85 meter hoge en 24 etages tellende toren werd in 1975 ontworpen door het architectenbureau Lucas & Niemeijer. In 1976 werd hij in gebruik genomen.
Rond 2007 volgde, naar ontwerp van Jan Pesman, een ingrijpende renovatie met een aanpassing van de gevels en de bouw van een uitbreiding in laagbouw. Voor het creëren van een strak en modern design is de gevel van de toren voorzien van een tweede huid. Deze tweede huid bestaat uit open, geweven kunststofdoek en glazen raamstroken.
In 2018 ontstonden scheuren in het doek van deze tweede huid en deze diende vervangen te worden. In samenwerking met de Firma Buitink-Technology is een nieuwe geavanceerde techniek ontwikkeld die scheurvorming van de geveldoeken in de toekomst moet voorkomen.
In 2020 is Buitink-Technology als onderaannemer van BAM gestart met de werkzaamheden ten behoeve van het vervangen van de geveldoeken.
De totale looptijd van het project is +/- 18 maanden
Mijn rol binnen dit project
Om dit project te kunnen laten slagen, is goede communicatie en coördinatie tussen de verschillende partijen, Buitink Technology, RVB, BAM en RWS noodzakelijk. Om de algehele coördinatie in goede banen te leiden zijn diverse meetings gehouden. Door middel van deze meetings zijn er een aantal producten geproduceerd:
- Planning & coördinatie: voor de uitvoering van dit project is een planning gemaakt. Deze planning is voor aanvang gecoördineerd met alle betrokken partijen. Tijdens de uitvoering heeft frequent overleg plaatsgevonden tussen RVB, BAM en de productiecapaciteit Buitink Technology.
- Gefaseerde structuur: de planning heeft een gefaseerde structuur. Elke fase wordt met alle partijen gecommuniceerd en met een oplevermoment afgesloten.
- Het verhuisplan: op de verdiepingen waar de geveldoeken vervangen worden, dient het personeel van RWS een ander werklocatie te krijgen. Hiervoor is in samenwerking met RWS een verhuisplan opgezet.
- V&G (Veiligheid en gezondheid) plan: voor de uitvoering van de werkzaamheden dienen te allen tijde veilig uitgevoerd te worden. Hiervoor is een V&G-plan opgesteld welke gecoördineerd is met de BHV van RWS en de veiligheidsadviseurs van BAM en RVB.
- Steigerwerk: voor het vervangen van de doeken op de 23e en 24 verdieping is een steigerwerk benodigd. Voor de bouw van de steiger en het vervangen van de doeken op deze hoogte is een aanvullend V&G plan opgemaakt.
Status project
- De verwachte oplevering van het project is februari 2021.