Opdrachtgever:
Buitink Technology, Duiven

Projectomschrijving

Het kantorencomplex Westraven is eigendom van Rijksvastgoed Bedrijf (RVB) en in gebruik door Rijkswaterstaat (RWS). Het gebouw bestaat uit laag en hoogbouw. De circa 85 meter hoge en 24 etages tellende toren werd in 1975 ontworpen door het architectenbureau Lucas & Niemeijer. In 1976 werd hij in gebruik genomen.

Rond 2007 volgde, naar ontwerp van Jan Pesman, een ingrijpende renovatie met een aanpassing van de gevels en de bouw van een uitbreiding in laagbouw. Voor het creëren van een strak en modern design is de gevel van de toren voorzien van een tweede huid. Deze tweede huid bestaat uit open, geweven kunststofdoek en glazen raamstroken. 

In 2018 ontstonden scheuren in het doek van deze tweede huid en deze diende vervangen te worden. In samenwerking met de Firma Buitink-Technology is een nieuwe geavanceerde techniek ontwikkeld die scheurvorming van de geveldoeken in de toekomst moet voorkomen.

In 2020 is Buitink-Technology als onderaannemer van BAM gestart met de werkzaamheden ten behoeve van het vervangen van de geveldoeken.

De totale looptijd van het project is +/- 18 maanden


Mijn rol binnen dit project

Om dit project te kunnen laten slagen, is goede communicatie en coördinatie tussen de verschillende partijen, Buitink Technology, RVB, BAM en RWS noodzakelijk. Om de algehele coördinatie in goede banen te leiden zijn diverse meetings gehouden. Door middel van deze meetings zijn er een aantal producten geproduceerd:

Status project

Portfolio

Andere gerealiseerde projecten

Project Mecc, Maastricht

Opdrachtgever: Buitink Technology


Naar project >

Project Biopartner 5

Opdrachtgever: Buitink Technology


Naar project >