Project Biopartner 5

Opdrachtgever: Buitink Technology, Duiven

Projectomschrijving

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Biopartner haar vijfde gebouw, Biopartner 5.

Biopartner 5 heeft als doel om te pionieren in het nog kale gebied van de campus in Oegstgeest. Naast de karakteristieke flexibele laboratorium- en kantoorruimte voor start-ups, worden uitgebreide ondersteunende faciliteiten gecreëerd zoals een restaurant, vergadercentrum, wintertuin en terras. Zo ontstaat een inspirerende werkomgeving waarin de samenwerkende cultuur van het Leiden Bio Science Park centraal staat.

 

 

Biopartner 5 is de jongste toepassing van het Circulair Driven Design, naar ontwerp van Popma ter Steege Architecten en wordt gebouwd door De Vries en Verburg Bouw BV. Het gebouw is aan de buitenzijde voorzien van gevelbekleding door spantextiel. Deze gevelbekleding is als deelproject uitbesteed aan Buitink Technology te Duiven.

 

De looptijd van het project was 7 maanden.

Mijn rol binnen dit project

Om dit project te kunnen laten slagen, was goede communicatie en coördinatie tussen de verschillende partijen, Buitink Technology en De Vries en Verburg Bouw BV, noodzakelijk. Om de algehele coördinatie in goede banen te leiden zijn diverse meetings gehouden. Door middel van deze meetings zijn er een aantal producten geproduceerd:

  • Planning: ter voorbereiding en uitvoering van het deelproject Gevelbekleding is in samenwerking met de uitvoerder van De Vries en Verburg Bouw BV een planning gemaakt. Door regelmatig contact en het bezoeken van de bouwlocatie is een  optimale communicatie en coördinatie tussen Buitink-Technology en De Vries en Verburg Bouw BV gerealiseerd. Hierdoor was het mogelijk om op een dynamische wijze de planning van Buitink Technology in te passen in het grotere geheel.

·

  • Interne communicatie: om het interne productieproces van Buitink Technology synchroon te laten lopen met de overall planning van het project Biopartner, is binnen de bedrijfsvoering van Buitink Technology wekelijks productieoverleg geïnitieerd. Hierdoor is een optimale afstemming tussen de productie van het textiel, de montageplanning en overall planning van het Project Biopartner gerealiseerd.
  •  Kwaliteit en oplevering: naast de planning en de coördinatie daarvan, is er ook aandacht besteed aan de kwaliteit van het geleverde werk. Door het frequent bezoeken van de werklocatie is het mogelijk geweest om samen met de uitvoerder het reeds geleverde werk te beoordelen en eventueel tussentijds bij te stellen. Hierdoor werden geschilpunten in een vroeg stadium onderkend en opgepakt. Dit droeg bij  aan een vlekkeloze  oplevering.

 

Status project

Dit project is eind 2020 afgerond.

 

 
Portfolio

Andere gerealiseerde projecten

Opdrachtgever: Buitink Technology
Opdrachtgever: Buitink Technology